Meedoen? | Lees de Bijbel helemaal


Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je op enigerlei wijze meedoen? Dat kan; graag zelfs! We hopen op inzet van diverse mensen. Misschien wil jij dat zijn. U kunt ook bellen naar Gerard met nummer 06-13605492. Wij zoeken:

Lezers

We zoeken lezers. Als je plezier hebt in voorlezen kan dat. Per uur weten we ongeveer welk deel / hoofdstuk van de bijbel gelezen wordt. De namen van de Bijbelboeken worden wel genoemd, de afzonderlijke hoofdstukken en verzen niet. We lezen met elkaar gewoon door. Ook toegevoegde opschriften laten we ongelezen en worden niet genoemd. Elke lezer leest steeds een gedeelte van 15 minuten. Concreet betekent dit dat je als je om bijvoorbeeld 8.00 uur gaat voorlezen, je al om tien minuten vóór acht in de kerk wordt verwacht. Dan kan je rustig opzoeken welke tekst wordt gelezen en aan het tempo ontdek je dan welke tekst je vermoedelijk zult gaan lezen (je kunt ook je eigen Bijbel gebruiken, als die een van die vertalingen bevat). Daarnaast word je geholpen door een van de aanwezige coördinatoren.

Je kunt twee kwartier lezen. Het lijkt ons beter om dat niet in een stuk van een half uur achter elkaar te lezen. Je kunt bijvoorbeeld met iemand anders samenlezen – dat kan een bekende van je zijn – dan doe jij mogelijk het 1e kwartier, de ander het 2e, jij weer het 3e en de ander het 4e kwartier. Dan heb je met z’n tweeën één uur gelezen.

We verwachten dat de lezers met respect met de tekst omgaan. Het gaat immers om de gehele Heilige Schrift. Zelfs als de luisteraars misschien lachen, kun je rustig door blijven lezen. Dat vereist een zekere kalmte.

We vermoeden dat de totale lezing van de gehele Bijbel ongeveer 100 tot 110 uur in beslag zal nemen.

Gastheren en – vrouwen

Dit zijn mensen die ervoor zorgen dat eventuele luisteraars rustig plaats kunnen nemen of rondwandelen. Zij voorzien mensen van de koffie, thee of fris en helpen bij het schenken van soep en uitdelen van broodjes. De lezing geschiedt in een ontspannen sfeer; eten en drinken (geen alcohol) horen daarbij. Ook helpen zij om een sfeer van ontspanning en respect te waarborgen.

Muzikanten

Op vaste momenten van de dag zal er (uiteraard niet te hard, want dat zou de voortgaande lezing teveel kunnen verstoren) muziek ten gehore worden. De kerk is groot genoeg om dat op een andere plek dan van waar wordt gelezen, te doen. Het gaat daarbij om muziek die past bij het respect dat hoort bij de Bijbellezingen.

Sponsors

Het werk van Open Doors zal in de kerk aandacht krijgen, door middel van een expositie met uitleggende teksten en op vrijdagavond een kleine lezing in de kerk. Wij hopen uiteindelijk met deze actie na aftrek van de onkosten een bedrag van € 8.000,– aan de stichting Open Doors te mogen doneren. Daarvoor hebben we particulieren, maar vooral ook bedrijven nodig die met vreugde onze actie ondersteunen en hun enthousiasme vertalen in een gift.

U kunt uw gift overmaken op NL19RBRB0706512480 JJ Vleugel inzake leesdebijbelhelemaal.

 

Wil je mee doen? Klik hieronder om je aan te melden.

Aanmelden